Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Narlı'daki tarihi kilise definecilerin uğrak yerine dönüştü

Narlı

Erdek Narlı Mahallesinde bulunan tarihi Aziz Dimitros Kilisesi`nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kaçak kazı yapıldığı ortaya çıktı.

Erdek Narlı Mahallesinde bulunan tarihi Aziz Dimitros Kilisesi`nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kaçak kazı yapıldığı ortaya çıktı.
Kaçak kazının, geçtiğimiz gün gece yarısı Narlı Mahallesinde bulunan 1893 yılından kalma Aziz Dimitros Klisesi`nde meydana geldi.
Kilise içindeki bir alanı 2 metre derinliğe kadar kazan define avcıları karşılarına su çıkınca kazı yapmaktan vazgeçti. Suyu tahliye etmek için pet şişeleri kullanan şüphelilerin kazıdan çıkan büyük kayaları ise kimseye görünmeden dışarı atmış olmaları dikkatlerden kaçmadı. Mahalle sakinleri, kilisede daha önce buna benzer olayların çok yaşandığını, en son üzeri işlemeli mermer bir kitabenin çalındığını söyledi.
Bölge sakinleri, 1924 mübadelesinden önce kilisede yaşayan papazın tüm servetini tünelden geçilen güvenli bir alanda sakladığı şeklindeki bir efsanenin dilden dile dolaştığını belirterek, define avcılarının bu tünelin peşinde olduğunu anlattı. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Bilindiği üzere, tarihi Aziz Dimitros Kilisesi’ni geçtiğimiz aylarda Erdek’e gelen İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos gezmiş, kilisenin harabe halini görünce üzüntüsünü dile getirmişti.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı